Euro 2024: Malen-dubbel helpt Nederland Roemenië verslaan

Euro 2024: Malen-dubbel helpt Nederland Roemenië verslaan

De Nederlandse spits Cody Gakpo scoorde zijn derde doelpunt van het Europees Kampioenschap en Donyell Malen voegde daar in de late uurtjes nog twee aan toe. Oranje hervatte zijn vorm met een levendige wedstrijd en versloeg Roemenië met 3-0 in hun wedstrijd van de 16e ronde op dinsdag.

Oranje werd door de media en de fans bekritiseerd om de slechte defensie in hun laatste groepswedstrijd, een 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk, maar Oranje was nu rustiger en meer in controle en bereikte voor het eerst sinds 2008 de kwartfinale van het Europees kampioenschap.

Roemenië controleerde de bal het eerste kwartier voordat Goedkope Nederland voetbalshirts langzaam grip op de wedstrijd kreeg.

Ze kwamen na 20 minuten aan de leiding toen Gakpo, speler van de wedstrijd, een laag schot op de paal van doelman Florin Nita schoot. De late tweehonkslag van Malen hielp om zaterdag in Berlijn een kwartfinale te bereiken met Oostenrijk of Turkije, die later op dinsdag spelen.

Gakpo was de hele avond een bedreiging en zorgde in de 83e minuut voor het eerste doelpunt van Malen toen hij de bal in het spel hield op de zijlijn en de bal naar de overkant van het strafschopgebied tikte.

"Dit was het antwoord dat we hadden op onze laatste prestatie -- goed spel, goede goals, we speelden goed voetbal," zei Gakpo.

"Natuurlijk kunnen we beter, maar het is een goede prestatie na de laatste wedstrijd. Een goede stap in de volgende richting. We hadden het gevoel dat we het onder controle hadden, ook al waren ze een gevaarlijke tegenstander."

Malen scoorde zijn tweede in de blessuretijd toen hij de bal verzamelde op het middenveld, het strafschopgebied in dribbelde en langs Nita schoot.

"Ik vond dat we veel goede dingen deden. Het team realiseerde zich dat de laatste wedstrijd in alle opzichten echt slecht was en daarom hebben ze een sterke boodschap afgegeven. We hebben de hele wedstrijd goed gespeeld, behalve de eerste 10 minuten toen er veel druk werd gezet", zei Nederland-manager Ronald Koeman.

"We hadden Roemenië goed geanalyseerd. België liet ons zien dat er veel ruimte was om te benutten [tegen Roemenië]. Maar het duurde lang voordat we het tweede doelpunt kregen.

"Maar ik was niet bang dat ze gelijk zouden maken, omdat we zo goed verdedigden. Ik vond Xavi Simons ook onze beste speler, hij dreef het team naar voren en was lekker agressief."

Roemenië creëerde maar een paar kansen in de wedstrijd en leek nooit een serieuze bedreiging, omdat Nederland voetbalshirts kinder het balbezit controleerde en wachtte op mogelijkheden om naar voren te komen.

Nederland had tweederde van het balbezit en bijna vijf keer meer kansen met 24 pogingen in de wedstrijd om hun superioriteit te onderstrepen. Virgil van Dijk raakte de paal met een kopbal en Gakpo had een tweede poging die werd afgekeurd wegens buitenspel.

"Heel trots, zeker, en ook blij. We waren verdedigend degelijk en solide en hebben niet veel weggegeven", zei Van Dijk.

"We hadden veel meer kunnen scoren. Na een turbulente week, waarin veel werd gezegd, moesten we iets laten zien en dat hebben we gedaan. We zijn zelfkritisch en we wisten dat het een stuk beter moest na de vorige wedstrijd en iedereen moest zijn verantwoordelijkheid nemen en vandaag lieten ze zien dat ze dat wilden.

"Iedereen ging voor de duels, won de tweede bal en maakte de kansen. Vintage Voetbal Goed voetbal spelen geeft ons zelfvertrouwen."


charlottehornetsclub

107 Blog posts

Comments